Local2Local

Thedinghsweert

Stichting Thedingsweert is opgericht in 1991 als zorgvoorziening voor mensen met ontwikkelingsproblemen. Zij beheert even buiten Tiel, langs de oevers van de Linge een zorgboerderij/-bakkerij en natuurvoedingswinkel en in het centrum van de stad Tiel (voormalig stationsgebouw) het restaurant BuitenSporig! Wij zijn een stichting voor mensen met een arbeidsbeperking, zoals een verstandelijke handicap of een psychiatrisch probleem. Landbouw, ambacht en zorg zijn bij ons onlosmakelijk met elkaar verbonden in een organisatie.

Onze basishouding
Meewerkers van stichting Thedingsweert zijn volwassenen die arbeidsmatig bezig kunnen zijn. Maar er zijn ook beperkingen voor hen. Hiervoor hebben wij oog, maar we vinden ook dat ze, net als wij, recht hebben op een passende vorm van werk. Onze landbouw, ambacht en zorgcombinatie laat u een prachtige mogelijkheid van goede zorgverlening zien met respect voor het individu.

Sociaaltherapie en biologische dynamische productiewijze
Onze inspiratiebron is de antroposofische benadering bij zorgverlening en productie. De basisgedachte daarbij is de samenhang tussen lichaam, ziel en geest. Bij mensen met een ontwikkelingsstoornis is deze samenhang min of meer verstoord. Maar de unieke individualiteit of persoonlijkheidskern blijft herkenbaar aanwezig en is gezond. Deze gedachte vormt het uitgangspunt voor de begeleiding van onze meewerkers. We maken ons sterk voor biologische en duurzame landbouw, en willen werken in harmonie met de natuur.

Onze aandachtspunten bij de werkzaamheden
We brengen kleine samenwerkende groepjes bijeen. Dan voelt ieder zich prettiger. Ook afwisseling in het werk vinden we belangrijk. We geven individueel of de groepjes duidelijke taken. Al werkende ontwikkelen we nieuwe vermogens zoals handvaardigheid, doorzettingsvermogen maar ook goede omgang met elkaar. In het werkproces willen wij de gelijkwaardigheid naar voren laten komen die er tussen ons mensen bestaat. Zo willen we verantwoordelijkheid naar elkaar, binnen en buiten stichting Thedingsweert, tonen en scholen. Door het open karakter van het bedrijf krijgen de meewerkers gelegenheid hun eigen sociale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Appelflap roomboter per 30 stuks bake-off
€ 76,40

Italiaanse bollen 30 stuks bake-off
€ 30,21

Noten-carameltaart per 30 stuks
€ 221,86

Robuust Hemmens 450 gram per 10 stuks bake-off
€ 37,98

Robuust Oer brood 450 gram per 10 stuks bake-off
€ 34,96

Robuust Oer wit 800 gram per 5 stuks bake-off
€ 21,05

Robuust wit meergranen desem 800 gram per 5 stuks bake-off
€ 22,98

Saucijzenbroodjes 110 gram per 30 stuks bake-off
€ 79,85

Tomaten-olijf brood 450 gram per 10 stuks bake-off
€ 46,04

Wit desem meergranenbol 200 gram per 20 stuks bake-off
€ 40,62

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW