Local2Local


Rozenbotteltuin De Put

Al meer dan zestig jaar worden op tuin De Put, tussen de Lek en het Amsterdam Rijnkanaal in Wijk bij Duurstede rozenbottels geteeld. Prachtige flesvormige bottels van de botanische Rosa Alpina en Rosa Blanda. Vroeger voor de bekende siroop Karvan Cevitam, nu voor nieuwe, smaakvolle producten.

Wij telen al meer dan 25 jaar zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest en voortdurend zijn we op zoek om meer met de natuur mee te telen. In 2015 zijn we bijvoorbeeld begonnen met koeien tussen de bottelstruiken, waarmee het gras kort wordt gehouden en de mest direct bij de struiken komt.

Met onze passeermachine kunnen we zelf de bottels pureren tot rozenbottelcoulis. Dit mooie product wordt al jaren in de horeca gebruikt maar is ook in een kleinere pot te koop. Met deze coulis kan in de keuken volop geëxperimenteerd worden. Zo kun je met de coulis de bekende jam, chutney of rozenbottelijs maken. 

Ook wordt van de bottels al meer dan 20 jaar op ambachtelijke wijze vruchtenwijn gemaakt, onder het merk Canina. Het is een mild-droge, amberkleurige wijn, bijzonder aangenaam als aperitief. Sinds enkele jaren hebben we ook een zoetere variant te koop, Canina Medium, heel smaakvol bijvoorbeeld als dessertwijn.

Rozenbotteltuin De Put, op een terp op 7 meter boven de Wijkerbroekse polder, is meer dan een plek waar rozenbottels worden geteeld. Een jaarlijks terugkerende gebeurtenis is de oogst; bekijk deze video voor een goede indruk. En wil je meeoogsten of gewoon eens komen kijken, neem even contact op!

Rozenbotteltuin De Put
Broekweg 10
3961 MJ Wijk bij Duurstede
0343-573588

Rozenbottelchutney Canina
€ 3,80

Rozenbottelcoulis Canina
€ 7,20

Rozenbotteljam Canina
€ 3,02

Vruchtenwijn droog 0,7 liter
€ 5,40

Vruchtenwijn droog 375 cl
€ 2,93

Vruchtenwijn lichtzoet 0,7 liter
€ 5,40

Vruchtenwijn lichtzoet 375 cl
€ 3,25

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW