Local2Local

Oudwijker

Alles groeit op. Zelfs Oudwijker.

Alles wat aandacht krijgt

Het is tijd. Het is tijd. Het is tijd.

Na vele batches draaien. Na vallen. Na opstaan. Na klimmen. Na bijsturen. Na verfijnen. Na proeven. Na testen. Na luisteren. Na proeven. En nog eens verfijnen.

Is het echt tijd. 

Groeit en bloeit 

Onze Oudwijkers zijn volwassen. Mooie kazen. Met prachtige karakters.
Dus verdienen ze een eigen naam. Daarvoor is het nu echt tijd.

  • De Fiore – onze rode bloem.
  • De Cigno – onze witte zwaan.
  • De Pietra – onze verweerde kei.

 Ze waren er. Ze zijn er. Ze zijn groots. Met nieuwe namen.

Voor jou. Om te ontdekken. En te delen.

Rutger Pekelharing
Ik ben Rutger Pekelharing. En ik heb het stokje overgenomen van Haro, de originele oprichter van Oudwijker. Mijn naam klinkt oer-Nederlands, maar mijn historie is exotischer. Ik groeide op in het Verre Oosten, woonde jaren in het ruige Nieuw-Zeeland, werkte wereldwijd in de IT, kwam terug naar Nederland, maar verloor mijn hart aan Frankrijk. Waar ik lang in de Alpen vertoefde. In Nederland werkte ik een paar keer met Haro in de kaasmakerij en was verkocht.

Onze bergkazen zijn karakteristiek, Ze doen me denken aan Frankrijk. De Italiaanse Toma of de Franse Tomme, ze zijn hetzelfde. Het fascineert me dat je met een tobbe melk begint en op het einde van de dag het product in je handen hebt. Als je na uren ploeteren al die nieuwe kazen op rekjes stapelt. Niets geeft zo’n voldaan gevoel. Samen met mijn vrouw Marieke werk ik elke dag hard om de Oudwijkers nog mooier te maken.

Oudwijker Cigno 1,7 kg
€ 32,71

Oudwijker Fiore 1,7 kg
€ 32,71

Oudwijker Pietra 1,8 kg
€ 34,63