Local2Local


Fruitbedrijf William Pouw

Ons biologisch fruitteeltbedrijf bestaat uit 10 hectare peren en 8 hectare appels. Wij telen ons fruit op zware rivierkleigrond, gelegen in Schalkwijk en wijk bij Duurstede.

Wij proberen ieder jaar, ons fruit zo puur en smaakvol mogelijk aan onze bomen te laten groeien. En dat is in ons Hollandse klimaat nog een hele uitdaging!

Wat is eigenlijk 'biologisch'?
Biologisch is eigenlijk heel slim omgaan met alles wat leeft. Als je goed zorgt voor de natuur, zorgt die ook goed voor jou. Planten en dieren krijgen de tijd om te groeien en de bodem raakt niet uitgeput. Dus geen kunstmest, geen chemische middelen en geen gentechnologie. Onkruid wordt niet platgespoten, maar met maaien, schoffelen en harken aangepakt.

De fruitteler probeert samen te werken met koolmezen die rupsen eten, zweefvliegen die bladluizen eten, enzovoort. Met nestkastjes en bloembedden worden deze helpers gelokt.

Dierenrijkdom
De biologische landbouw in het algemeen heeft de zorg voor levende organismen hoog in het vaandel staan: van het allerkleinste beestje in de bodem tot de allerhoogste boom die daar boven uit torent. Daarom is elke schakel in de biologische voedselproductieketen gericht op behoud van planten en dieren en vergroting van de soortenrijkdom.

Werkwijzen van telers van Bio Fruit (waarbij Fruitbedrijf William Pouw is aangesloten) die de biodiversiteit bevorderen zijn het aanleggen van vijvers, het niet maaien van bepaalde delen van de boomgaard, het ophangen van nestkastjes, insecten huisjes. Verder moet de teler met de natuur samenwerken om ziektes en plagen te voorkomen, dit doet men vooral met natuurlijke vijanden.

 

Appellikeur 0,5 liter 12 stuks (bio)
€ 192,91

Biologische perenstroop
€ 2,93

Get Wasted Bio Wodka Pear 40%, 0,7 L
€ 27,50

Utregs Supersap Appel 12x 0,75L
€ 32,08

Utregs Supersap Appel-Peer 12x 0,75L
€ 32,08

Utregs Supersap Peer 12x 0,75L
€ 32,08

MIJN L2L
» Aanmelden

© 2020 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW