Local2Local

De Brienenshof

Wij zijn Maas en Gea Merkens-Hamoen van kaasboerderij De Brienenshof, een melkveebedrijf met kaasmakerij. Onze boerenkaas wordt op ambachtelijke manier bereid. De melk die we hiervoor gebruiken is niet gepasteuriseerd. Zo blijft de heerlijke volle smaak behouden. Verder zijn er geen kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

De melk komt direct van de koeien in de tobbe. Als het melken bijna klaar is wordt er al zuursel aan de melk toegevoegd. Dit is om de melk beter te laten stremmen en voor de houdbaarheid van de kaas. Na het melken wordt het stremsel toegevoegd waar de melk in een half uur tijd in een dikke pudding veranderd. Deze massa wordt gesneden en hierbij komt er wei vrij. De wei wordt voor een gedeelte afgetapt en naar een aparte tank gepompt. Deze tank wordt regelmatig door de buurman opgehaald die de wei aan de varkens voert.

De kaasstukjes in de tob laten we nog kleiner worden door heet water toe te voegen, en harder te gaan roeren. Nog een keer wei aftappen, heet water en roeren en de kaasbolletjes mogen tot rust komen, om na een half uurtje in een kaasnet opgevist te worden en in het vat terecht te komen.

Belegen boerenkaas 1 kg
€ 12,08

Jong belegen geitenkaas 1 kg
€ 15,83

Jong belegen kaas 1 kg
€ 11,01

Jonge geitenkaas 1 kg
€ 14,42

Jonge kaas 1 kg
€ 9,34

Kruidenkaas brandnetel 1 kg
€ 11,88

Kruidenkaas fenegriek 1 kg
€ 11,88

Kruidenkaas Italiaanse kruiden 1 kg
€ 11,88

Kruidenkaas komijn 1 kg
€ 11,88

Kruidenkaas kruidnagel 1 kg
€ 11,88

Kruidenkaas mosterd 1 kg
€ 11,88

Kruidenkaas paprika ui knoflook 1 kg
€ 11,88

Kruidenkaas pesto 1 kg
€ 11,88

Kruidenkaas tuinkruiden 1 kg
€ 11,88

Oude kaas 1 kg
€ 15,36

Overjarige boerenkaas 1 kg
€ 17,86