Local2Local

Brouwerij Brasser

Het verlangen naar de Biergeschiedenis van de familie Brasser

“Brasser bieren” is anno 2016 een hernieuwd fenomeen binnen de familie Brasser te Austerlitz. Enthousiast een lekker biertje brouwen voor de familie.

Brasser – Betekent – Brouwen
(Frans – Nederlands)
De familie Brasser zijn van oudsher Brouwers. Brasser betekend ook wel proever, vreetzak, zuiplap en zwelger. Maar dat even terzijde.

Momenteel is er in Nederland een ware hype aan de gang t.a.v. zelf bierbrouwen. Iedere dag komen er nieuwe brouwerijen en brouwers bij. Een inhaalslag na de schaalvergroting en de verarming van het bierproduct door grote brouwers. Het was slechts een kwestie van tijd, dat het brouwers-bloed weer ging stromen door de aderen van een echte Brasser.

De hele familie doet mee.
Binnen de familie Brasser zijn er heel veel talenten aanwezig, die graag met de onderneming willen meedoen. Ieder met zijn eigen specifieke talent.

En Bostelbrood is helemaal lekker
Hiermee stapt de familie in de voetsporen van in ieder geval twee van hun voorvaderen.

Het wordt weer tijd voor smaak
Bieren met een diepere smaakbeleving. Ging het voorheen bij bier om de kwantiteit, zal het steeds meer gaan om de kwaliteit. De beleving ervan.

Van Hobby naar onderneming
“Brouwer Brasser” sinds 2017 een geregistreerde bedrijfsnaam.

Nu de kinderen hun eigen weg gaan begon het ondernemerschap toch weer te kriebelen. Nu in een andere vorm en iets dichter bij huis. Anno 2017 gaan de biertjes commercieel. De biertjes worden elders gebrouwen (Brouwerij Julius te Nieuwegein). Maar wel samen met de hele familie, dat is wel zo gezellig.

Een stukje geschiedenis
Pieter Willemsz Brasser en Willem Pietersz Brasser
Vanaf 1447 tot 1569 hebben deze vader en zoon Brasser een Brouwerij gehad te Delft. In 1561 was het reeds een betrekkelijk grote brouwerij met een eigen rosmolen. In die tijd waren er 200 bierbrouwers in Delft. De Brouwerij was in het linker gedeelte van het fraaie pand op de Koornmarkt 41 te Delft. De Brouwerij heette destijds “De Drie Houffysers”. Een paard maalde daar het gerst voor het bier. De brouwerij had vier eesten (verwarmde roosters) om de vochtige, gekiemde gerst tot mout te drogen. Deze mout vormde de basis van het brouwproces, in de zogenaamde (koperen) brouwketels, waarvan De Drie Hoefijzers er in 1600, zoals de meeste Delftse brouwerijen, twee bezat. (Destijds het wettelijk maximum voor een brouwerij)

Zoals de meeste toenmalige brouwers waren ook de Brassers, zakelijk, diplomatiek en actief in de regionale politiek. Denk aan “het Brassersplein” en “de Brasserskade” te Delft en er is een heus familiewapen van Brasser met de 3 plompenbladeren.

MIJN L2L
» Aanmelden

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW