Local2Local

Het verhaal van de Local2Local-boer: Jacco Merkens van Redlove Appel

'Redlove Appel Nederland, de nieuwe appelsensatie!', prijkt met grote letters bovenaan de website van fruitteler Jacco Merkens uit Werkhoven. Dit familiebedrijf is tientallen jaren geleden opgericht, toen nog met enkel koeien, schapen en varkens. Omdat Jacco Merkens ook gek is op fruit besloot hij om zelf fruit te gaan telen en zo ook de uitdagende Redlove appel:

“De Redlove is een supermooi product. Hij is erg gezond en heeft een sprekende uitstraling. Daarbij is de Redlove ook een enorme uitdaging binnen de (Nederlandse) fruitteelt. De bijzondere rode fruitkleur is van nature al in beperkte mate aanwezig, vooral in wilde appelsoorten.”

Ondanks de grote passie van Jacco voor deze unieke appel, was de weg er naartoe vrij lang: bijna 20 jaar. Duizenden voorgekweekte appels zijn geproefd en weer verworpen. Pas nadat het echt de smaak had die ze in gedachten hadden, konden ze zeggen: “De nieuwe appel is een feit. De Redlove laat al het andere fruit achter zich."

Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere appel? De Redlove appel is los verkrijgbaar, maar ook als moes, sap en zelfs als cider! Je kunt deze nog veel meer andere lokale producten vinden en gemakkelijk bestellen in de webwinkel van Local2Local. Wil je meer weten over de Redlove appel of over Jacco Merkens, lees dan verder op zijn website.

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW