Local2Local

Uitreiking 1e mandje kersen op donderdag 9 juni 2016

PERSBERICHT

De Krommerijnstreek is hét gebied van de kersenteelt in midden-Nederland. Donderdag 9 juni 2016 zal het 1e mandje kersen worden uitgereikt.

De uitreiking symboliseert het begin van het kersenseizoen. Dit jaar willen wij in het bijzonder stil staan bij het maatschappelijke aspect van de kersentijd. Van oudsher staat deze tijd vooral bekend vanwege de saamhorigheid.

Wanneer de kersen rijp waren, trok jong en oud, mannen en vrouwen naar de kersenboomgaard om daar wekenlang kersen te plukken, te wrakken en te verkopen.

Deze saamhorigheid willen wij bij deze uitreiking benadrukken. Daarom is i.s.m. Local2Local en Reinaerde Dennendal een samenwerkingsverband gestart.

Local2Local herstelt de relatie tussen producenten, afnemers en consumenten met een eigen, transparante voedselketen. Hiermee willen ze bijdragen aan het herstel van ons eco-systeem, de lokale economie stimuleren en ambachten behouden.

Reinaerde zorgt ervoor dat mensen met een beperking zich kunnen ontwikkelen. Dat doen ze samen met de vele medewerkers op een professionele, respectvolle en ondernemende wijze.

Omdat hierin overeenkomsten zijn met de kersentijd, gaat Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut en Kersenfestival Cothen gedurende de komende kersenperiode met elkaar samenwerken. We zullen dan ook het eerste mandje kersen overhandigen aan twee vertegenwoordigers van Reinaerde.

Wij nodigen vertegenwoordigers van pers en media uit om hierbij aanwezig te zijn.

Locatie: de hoogstam kersenboomgaard bij Landwinkel en Schenkerij De Kersenhut aan de Groenewoudseweg 18 te Cothen.

PROGRAMMA

16.00 – 16.30 uur Ontvangst in de Schenkerij van “De Kersenhut”

16.30 uur Welkomstwoord

16.45 uur Uitreiking van het 1e mandje kersen

tot 18.00 uur Afsluitend hapje en drankje

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW