Local2Local

Tussenstand voedselinventarisatie Utrecht en jouw bijdrage

Met Voedsel in de Buurt Utrecht starten wij, het boerencollectief Local2Local, de voedselinventarisatie onder bewoners om een eigen voedselketen mogelijk maken in de wijk. De boeren van Local2Local zijn allemaal producenten die de verkorte keten zien als een mogelijkheid om voor alle betrokkenen een fair share te realiseren, de smaakcultuur te helpen herstellen en de verbinding tussen stad en land te versterken.

Een eigen voedselketen betekent: heerlijk vers, gezond EN betaalbaar voedsel van het land, van lokale boeren. En met ‘betaalbaar’ bedoelen wij ‘goedkoper dan de supermarkten’. Maar ook gemak dient de mens, dus jouw bestelling kan in de wijk opgehaald of thuis bezorgd worden.

De totstandkoming van deze voedselketen hangt af van het aantal deelnemers, maar we kunnen al starten met een relatief kleine groep (500 klanten) en dan doorgroeien.

Daarom willen wij graag van jou horen wat je zou willen eten, dus wat jouw wekelijkse voedselbehoefte zou zijn.

Hiervoor vragen wij je op deze website te registreren en jouw voedselwensen in te vullen. Dit neemt ongeveer 10 min in beslag. Hopelijk doe je met ons mee en deel je dit aanbod met anderen in jouw omgeving, de buurt en de stad! Om de 500 deelnemers te halen streven wij naar 1000 voedselwenslijsten. 

Tot aan dit schrijven hebben bijna 200 bewoners hun voedselwensen al opgegeven via onze website en dit loopt sinds de eerste bekendmaking gestaag door. Dat is een geweldig aantal! Ook hebben tientallen onder u locaties aangeboden of aangewezen die kunnen functioneren als hubs. Fantastisch. Dit zijn de reacties waar wij op hoopten. 

Als je jouw voedselwensen opgegeven hebt en je ook abonneert op onze nieuwsbrief, dan kunnen wij je op de hoogte brengen van de resultaten en de volgende stappen.

Alvast heel erg bedankt en met vriendelijke groet,

Team Voedsel in de Buurt Utrecht

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW