Local2Local

Streekproducenten bijeenkomst 10 maart inzake Streektransferium

Stichting Terecht Anders heeft de afgelopen maanden actief meegewerkt aan de realisatie van aanbod uit de streek binnen de nieuwe supermarkt langs de A27 ter hoogte van afslag Nieuwegein.

De leden van Terechtanders hebben uiteraard als eerste de mogelijkheid gekregen deel te nemen aan dit initiatief. Op maandag 10 maart is er een eerste bijeenkomst geweest bij Zachtfruit bedrijf Anton van Garderen in Schalkwijk.

Totaal waren meer dan 30 producenten aanwezig. Meer dan 20 producenten hebben zich gemeld en er is een mooie spreiding in producten. Mark Frederiks van Amped en Huub hebben hard gewerkt om een goed beeld te krijgen van wat er nodig is en wat wij moeten regelen om deze interessante handels relatie op te zetten. Anton van Garderen heeft direct ingehaakt om het logistieke deel te bekijken.

De supermarkt is ruim 450 m2 groot. De lokale producenten krijgen voorrang op alle anderen. Er is gesproken over een gemiddelde marge waar wij, naar ons idee, allemaal blij van worden. Ook is er gesproken over de mogelijkheid een aantal producten zelf te bewerken, schillen, wassen en verpakken.

Half mei gaat de locatie open en moeten wij een groot deel van de winkel gaan vullen. Het was dus zaak de koppen bij elkaar te steken en afspraken te maken. Tijdens de bijeenkomst is ook gesproken over de mogelijkheden voor assemblage, logistiek en facturering.

Met Thierry de Jager zal de aankomende weken worden gesproken over de leveringen, inrichting van de winkel en hoe de samenwerking precies zal worden vormgegeven.

Op dinsdag 8 april staat er een vervolg bijeenkomst gepland!

Voor aanvullende vragen kun je bellen met Mark Frederiks op nummer 06-11375921 of e-mailen via [email protected].

 

MIJN L2L
» Aanmelden

© 2020 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW