Local2Local

Lotte Kookt: studentenvoer

Lotte kookt is de persoonlijke bijdrage van Lotte Jager aan Local2Local. Lotte studeert, woont en werkt op de Uithof in Utrecht, is sinds kort enthousiast klant en houdt van koken. Voor zichzelf en vaak genoeg voor haar huisgenoten. Lotte bood ons spontaan aan over haar kokkerelervaringen met het Local2Local-aanbod (waaronder veel seizoensproducten) te schrijven en dit te delen met anderen. Eet smakelijk!

Deze week:

Studentenvoer
Toen ik vandaag in de koelkast keek, schoot ik een beetje in de stress. Er zit nog zo veel vlees in en na het weekend haal ik weer de volgende tas op. Even denken wat kan ik met rundergehakt, biefstukreepjes en runderpoulet.

Ping! Ik ga lekker tomatensoep maken, dan kan ik daar mijn wortels ook nog bijvoegen voor een simpele studentenmaaltijd. Maar eerst naar de winkel om tomatenpuree te halen en vermicelli. Dat in huis, mijn vader opgebeld voor het recept van de tomatensoep, en aan de slag gegaan. 

De tomatensoep moest in totaal 2 uur opstaan, startend met waterpuree en de poulet. In de tussentijd pureerde ik de wortels en voegde ik die toe. Gelukkig had ik rustig de tijd om lekker gehaktballetjes te maken en 20 minuten voor het einde, deed ik ook die in de soep.

Hij was bijna klaar, maar toen ging het bijna mis. Ik had er iets teveel vermicelli in gedaan en de soep was vooral slierten en weinig tomaten. Voor zover het kon heb ik de soep toen gered door het in een zeef te gooien. Gelukkig was met de smaak niks aan de hand. Toen ik uitgegeten was heb ik de soep bewaard voor een volgende keer.  

Samen met een huisgenootje van mij had ik afgesproken om te gaan koken. Ik was een beetje lui, dus heb ik gekruide aardappeltjes gekocht. In de koelkast had ik nog biefstukreepjes en van een huisgenootje kregen we nog een paprika. Mijn huisgenoot deed alles in de wok (de paprika natuurlijk in kleine stukjes gesneden) en ik zou de soep opwarmen. Twee bakjes in de magnetron en klaar. De soep eerst en daarna de rest van de maaltijd. Het was jammer dat ik zelf niet zoveel honger had, maar volgens mij vond mijn huisgenootje het zeer lekker. Op naar de volgende maaltijd!

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW