Local2Local

Lotte Kookt: mijn eerste maaltijd

Local2Local introduceert de start van Lotte kookt. Lotte studeert, woont en werkt op de Uithof in Utrecht, is sinds kort enthousiast klant en houdt van koken. Voor zichzelf en vaak genoeg voor haar huisgenoten. Lotte bood ons spontaan aan over haar kokkerelervaringen met het Local2Local-aanbod (waaronder veel seizoensproducten) te schrijven en dit te delen met anderen. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee op!

Lotte kookt: mijn eerste maaltijd
Het eerste pakket van local2local is binnen. Na wat verbazende blikken in het pakket riep ik: "Dit is toch echt een knolselderij!" Maar wat kook je daar eigenlijk mee? Samen met een huisgenootje (die ook een pakket van Local2Local heeft) zijn wij creatief bezig geweest op Google.

Nadat wij een recept hadden uitgezocht waren we er klaar voor om te koken. In de aanslag: 1 knolselderij, 2 appels, 1 blok jonge kaas, bladerdeeg, crème fraîche en 4 eieren. Zelf ben ik niet echt een culinair wonder, maar dit moest toch lukken. De knolselderij en appels in kleine blokjes snijden, de oven voorverwarmen op 220 graden, bladerdeeg in de ovenschaal en dan alles er maar bij doen. De eieren en crème fraîche door elkaar kloppen tot een geheel zonder klontjes (best lastig nog) en dat dan over de knolselderij en appel (die al in de ovenschaal zitten) gieten. Als laatste de kaas nog in kleine blokjes snijden en er bovenop leggen en dan kan alles de oven in.

Na 40 minuten begint het al lekker te ruiken in de keuken en ben ik zeer benieuwd naar het eindresultaat. De 50 minuten zijn om en er staat mooie maaltijd klaar waar ik nu al zin in heb. 

Even af laten koelen en daarna lekker eten. Het was een aardige hap om te eten, een nieuwe ervaring en morgen eten we de restjes op.

Dankjewel voor je bijdrage, Lotte, wij kijken uit naar de volgende!

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW