Local2Local

Lotte Kookt: een makkelijke maaltijd

Lotte kookt is de persoonlijke bijdrage van Lotte Jager aan Local2Local. Lotte studeert, woont en werkt op de Uithof in Utrecht, is sinds kort enthousiast klant en houdt van koken. Voor zichzelf en vaak genoeg voor haar huisgenoten. Lotte bood ons spontaan aan over haar kokkerelervaringen met het Local2Local-aanbod (waaronder veel seizoensproducten) te schrijven en dit te delen met anderen. Eet smakelijk!

Deze week:

Studentenvoer
Vandaag heb ik tussen de middag warm gekookt. Ik had zin in een simpele maaltijd waar ik lekker vol van zou raken. 

Ik pakte een paar eitjes, 3 aardappelen en 2 worstjes. Ik sneed de aardappelen lekker klein en bakte ze lekker bruin in de koekenpan. De worsten zette ik op hetzelfde moment in een andere pan ook op het vuur. De worsten draai je vaak om, want die had ik liever bruin dan zwart, wat ook aardig gelukt is. Toen de aardappelen al aardig bruin werden heb ik de eitjes geklopt en door de aardappelen heen gedaan. 

Toen bedacht ik dat ik er ook nog wat kaas doorheen kon doen. De kaas sneed ik in kleine plakjes mengde die door de eieren en aardappelen, en bakte ze door totdat die bruin werden. Vervolgens waren de aardappelen en eitjes goed en sneed ik de worstjes door: jawel, die waren ook gaar. Alles netjes op mijn bord gezet, een beetje zout over de aardappelen en een glaasje verse, troebele appelsap om het af te maken. Het was een zeer lekkere maaltijd. Mocht je toch wat fanatieker zijn en wat groente erbij wil: paprika, championnetjes of uitjes zijn heerlijk om toe te voegen. Geniet ervan!

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW