Local2Local

Local2Local-tas: paksoi

Onze webwinkel biedt verschillende samengestelde tassen met lokale (seizoens)producten die je los kunt kopen of een 4-wekelijks abonnement op kunt nemen. 

Een van de seizoensgroenten die volgende week in de tassen te vinden is, is paksoi. We vertellen graag wat meer over deze mooie kool.

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Deze kool heeft 8-10 knapperige witte stelen met grote donkergroene bladeren. Zowel de bladstelen als het blad kunnen gegeten worden. De smaak is wat pittiger dan een typische koolsmaak.

Paksoi wordt van half juni tot en met half augustus gezaaid in open grond en van begin september tot half november kan er geoogst worden. De paksoi die Local2Local biedt komt uit de Flevopolder.

Een paksoi kan je op veel verschillende manieren bereiden. Je kan het bijvoorbeeld roerbakken, in een salade of in een stamppot doen. Over het algemeen duurt het bereiden van paksoi 5-10 minuten.

Leuk om te proberen? In week 40 (26 t/m 30 sept) zit paksoi in elke Local2Local-tas.

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW