Local2Local

Local2Local-product: brood

Al eeuwenlang is brood een vast onderdeel in het voedingspatroon van de meeste mensen.

Brooddeeg bestaat voornamelijk uit meel, water, een rijsmiddel en zout. Hieraan kan suiker, noten, zaden of vruchten worden toegevoegd.

Meel in het brood kan afkomstig zijn van de tarwekorrel maar kan ook van rogge, maïs of gerst. Naast meel is water een heel belangrijk ingrediënt. Dit is nodig voor het rijzen en voor een krokante korst en een malse binnenkant.

Voor een lekker luchtig brood is een rijsmiddel zoals gist nodig.  Gist zet suikers om in koolzuurgas dit zorgt voor belletjes in het deeg. Door de vergisting ontstaat ook alcohol maar dat vervliegt tijdens het bakproces.

Zout is niet alleen belangrijk voor de smaak van het brood maar zorgt ook voor een beter verwerkbaar deeg, beter volume, krokantere korst en langere malsheid.

Weetje: De Romeinen bakten ook al brood, maar dit leek meer op een pizza zoals wij die nu kennen. Dit brood werk alleen niet opgegeten, maar werd gebruikt als bord. De arme Romeinen aten dit ‘bord’ wel op.

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW