Local2Local

Local2local is genomineerd voor Utrechtse Aanmoedigingsprijs

Drie samenwerkingsverbanden zijn genomineerd voor de Utrechtse Aanmoedigingsprijs: Local2Local, Biomeerwaarde Ei en Vallei Boert Bewust.

Op de Dag van LTO Noord Utrecht, vrijdag 13 februari, beslissen LTO-leden wie er wint.

Local2Local 
'Dit is goed voor de groep. Het geeft een boost om door te gaan', zegt Jacco Merkens, bestuurslid bij Local2Local, over de nominatie.

In deze eind juni opgerichte coöperatie zitten zo'n dertig ondernemers die hun streekproducten van het eiland van Schalkwijk en uit de Kromme Rijnstreek samen aanbieden om een groter publiek te bereiken.

Het aanbod varieert van groenten, fruit, sap, zuivel, vlees en brood, geleverd door boeren, maar ook bakkers en slagers.

Biomeerwaarde Ei 
Biomeerwaarde Ei is eveneens een jonge coöperatie. 'We gaan volop aan de bak voor biologische pluimveehouders. Als collectief kunnen we een duidelijkere plus genereren voor de eierprijs', zegt Johan Verbeek, voorzitter bij Biomeerwaarde Ei.

De coöperatie is in juni opgericht en telt nu dertig leden die 400.000 legkippen hebben.

Vallei Boert Bewust 
Jan Overeem is lid van de stuurgroep Vallei Boert Bewust, de derde genomineerde partij. 'Vandaag de dag moet je als boer meer rekening houden met de medebewoners in een gebied', zegt Overeem.

Laten zien wat er zich afspeelt in de stallen en het contact zoeken met de maatschappij is waar het om draait bij Vallei Boert Bewust. De club begon eind vorig jaar en telt nu veertig deelnemers uit verschillende sectoren.

De bekendmaking van de winnaar is rond 12 uur tijdens de ledendag. De bijeenkomst wordt gehouden op Boerderij Mereveld in Utrecht en begint om 9.30 uur

De Dag van LTO Noord Utrecht zou eerst eind november worden gehouden en is toen vanwege de vogelgriep afgeblazen. De ledendag gaat daarom nu in de herkansing op vrijdag 13 februari.

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW