Local2Local

L2L-producent: Oudwijker

Haro is de originele oprichter van de Oudwijker. Hij is in leer gegaan bij Cesare in Italië om het ambacht onder de knie te krijgen, daarna startte hij Oudwijker. Hij koos er uiteindelijk toch voor om terug het bedrijfsleven in te gaan maar niet voordat hij de waardige opvolgers Rutger en Marieke had gevonden.

Rutger Pekelharing groeide op in het Verre Oosten, woonde jaren in het ruige Nieuw-Zeeland en werkte wereldwijd in de IT, verloor zijn hart aan Frankrijk waar hij lang in de Alpen vertoefde. In Nederland werkte hij een paar keer met Haro in de kaasmakerij, en hij was verkocht. Het fascineert Rutger dat je met een tobbe melk begint en aan het einde van de dag een product in handen hebt. Niets geeft zo’n voldaan gevoel. Hij werkt samen met zijn vrouw Marieke elke dag om de Oudwijkers nog mooier te maken.

De Oudwijkers worden gemaakt van Nederlandse melk uit de sappige weide van Cothen. Ze worden gemaakt met zorg, geduld, toewijding en ambachtelijk vakmanschap.

De melk komt bij de boerderij Brienenshof van Maas en Gea Merkens uit Cothen vandaan. Maas en Gea runnen samen met hun zoon Dennis het boerenbedrijf. Maas bereid de kaas, Gea organiseert de winkel en Dennis verzorgt de koeien. De koeien liggen in ruime ligboxen- en loopstal en zodra het weer het toelaat kunnen ze naar de wei.

In de Local2Local-webwinkel zijn de Cigno, Fiore en Pietra te bestellen.

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW