Local2Local

L2L-producent: Kaasboerderij van Rossum

De familie van Rossum runt een modern melkveebedrijf met kaasmakerij aan de rand van Vianen. Het familiebedrijf is overgegaan van vader op zoon en de kaasmakerij van moeder op schoondochter.

Voor de koeien staat gezondheid en welzijn op de eerste plaats. Ze verblijven in een moderne ligboxenstal waarin ze zich vrij kunnen bewegen. Zodra het Hollandse weer het toelaat gaan ze de wei in.

De Goudse boerenkaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt volgens eeuwenoud recept. Naast de Goudse boeren kaas hebben ze ook andere smaken: komijnekaas, fenegriek, pestokaas, mosterd-peperkaas, boerenkaas met Italiaanse kruiden en tuinkruidenkaas. Deze en andere zuivelproducten vind je in de landwinkel van de familie van Rossum.

De kaasboerderij van Rossum fungeert ook als een educatieboerderij. Schoolklassen kunnen op bezoek bij de boerderij. Boerin José vertelt de kinderen hoe de boerenkaas gemaakt wordt, en laat ze een stukje proeven. Ze gaan langs bij de dieren (melkkoeien, kalfjes, kippen, paarden en geiten) op de boerderij.   

Kinderfeestjes zijn ook van harte welkom! De kinderen krijgen een rondleiding over de boerderij, ze mogen kalfjes voeren, het paard borstelen, de (kunst)koe melken, eieren zoeken, de geiten aaien en ervaren hoe het is om in zo’n grote tractor te zitten. Ze mogen echte boerenkaas proeven en krijgen wat te drinken. Als er dan nog tijd over is kunnen ze nog even trampolinespringen.

Ook is een kaasproeverij met een rondleiding door de kaasmakerij en boerderij mogelijk. Erg leuk als onderdeel van een bedrijfsuitje of als tussenstop bij een wandel- of fietstocht!

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW