Local2Local

L2L-producent: Bommelbeef

De boerderij de ‘Wilhelminahoeve’ van de familie Hooijer in Ophemert is van oudsher een melkveehouderij die van generatie op generatie gaat.

In de jaren ‘80 zijn de eerste Piermontese runderen op de boerderij gekomen. Sinds de eerste slacht voor eigen gebruik, was de familie Hooijer zo verrukt dat ze andere mensen ook de gelegenheid wilden geven om met dit vlees kennis te maken.

De Piermontese runderen zijn met pure liefhebberij en passie door middel van verdringingskruising uit de melkveestapel gefokt. Het is een Italiaans ras dat voor uitstekend kwaliteitsvlees zorgt, ultiem voor restaurants. De uitgegroeide hobby resulteerde in exclusieve rundvleespakketten onder de naam Bommelbeef.

Bommelbeef staat voor puur vlees dat geproduceerd is met respect voor dier en natuur. Ze vinden dat je voor zo iets belangrijks als je dagelijks voedsel moet weten waar het vandaan komt en of het eerlijk, veilig, vertrouwd en verantwoord geproduceerd is. Daarom is alles traceerbaar, alle dieren worden zelf gefokt. Alleen de fokstier wordt aangekocht om inteelt te voorkomen.

De dieren lopen zomers in de kudde met de stier erbij op de uiterwaarden langs de Waal. In de winter staan ze binnen en worden ze gevoed met gras uit een natuurgebied. Hier wordt geen kunstmest of chemische onkruidbestrijding gebruikt, waardoor het gras rijk is aan smakelijke kruiden. Dit proef je terug in het vlees!

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW