Local2Local

L2L-producent: Betuws Wijndomein

In het mooie Betuws landschap vind je de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Door de ontwikkeling van schimmeltolerante en vroegrijpende druivenrassen is de wijnbouw in Nederland sinds enkele decennia mogelijk. De eerste druivenstokken bij het Betuws Wijndomein werden in het voorjaar van 2004 aangeplant. Ze staan op een kalkrijke rivierklei, dit zorgt voor uitermate goede kwaliteit druiven die op duurzame wijze worden geteeld.

In januari vindt de wintersnoei plaats, in april/mei wordt er gedund. Hierna is het afwachten tot het juiste oogstmoment. Dit wordt bepaald door de meetresultaten van de rijpheid, weersvooruitzichten en ervaring. Per hectare wordt ongeveer 35 hectoliter geoogst. Dit is laag, maar dat is nodig voor een goede kwaliteit. 70% van de kwaliteit van de wijn wordt in de wijngaard bepaald. “Wijn maken doe je niet in de wijnkelder, maar in de wijngaard”

Druiven van optimale kwaliteit vormen dus de basis voor een goede wijn. Deze druiven worden in de eigen moderne wijnkelder ambachtelijk verwerkt. Dit gebeurt op een goede en snelle manier waardoor alle fruitaroma’s en druif-eigen smaken behouden blijven.

De wijnen worden niet ieder jaar volgens een ‘standaard recept’ gemaakt. Elk jaar wordt opnieuw ingespeeld op de toestand en kwaliteit van de druiven.

Bij het Betuws Wijndomein worden rode en witte wijnen, rosé en parelwijnen geproduceerd. Ze zijn al meerdere malen onderscheiden met gouden, zilveren en bronzen prijzen tijdens nationale én internationale wijnkeuringen. De wijnen zijn bij het Wijndomein te proeven en te kopen, maar ook bij de betere wijnwinkel, wijnbar en in restaurants (sommige met een Michelin ster). En natuurlijk zijn de wijnen ook te verkrijgen in de Local2Local-webwinkel!

Je bent altijd welkom bij het Betuws Wijndomein voor lezingen, workshops, rondleidingen of lunches en diners tussen de druivenstokken. Voor een ontspannen dag in de wijngaard kan je je zelfs opgeven als plukker!

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW