Local2Local

Hopoogst in Odijk

Afgelopen weekend was het weer plukfeest op de Bijenakker in Odijk. Sinds drie jaar heeft brouwerij Hommeles uit Houten hier een eigen hoptuin. Eind augustus, begin september zijn de hopbellen rijp om te oogsten.

Zondag 28 augustus was het tijd om de eerste rijpe hopbellen te plukken. De hopteelt was al meer dan honderd jaar uit Nederland verdwenen. Brouwerij Hommeles heeft echter drie jaar geleden een eigen hoptuin ingericht, waarmee een keer per jaar een speciaal bier wordt gebrouwen: de Rat Ale.

Green Hops
Green Hops staat voor verse, ongedroogde hop, die kort na het plukken onmiddellijk aan het bier wordt toegevoegd. Brouwerij Hommeles heeft sinds drie jaar een eigen hoptuin op De Bijenakker in Odijk, waarmee een keer per het jaar een bijzonder bier wordt gebrouwen: een 'green hops'-bier. Gebrouwen van vers gelukte Utrechtse hop!

Hommeles doet dit in samenwerking met brouwerij De Eem in Amersfoort, en brouwerij De Leckere in Utrecht. De Rat Ale Green Hops is, kortom, een op en top Utrechts bier: het enige bier dat gebrouwen is met in Utrecht geoogste hop! Het bier wordt ieder jaar eenmalig gebrouwen en is vanaf half oktober te verkrijgen.

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW