Local2Local

HKU Media & Local2Local - Deel 1

Local2Local werkt op verschillende manieren samen met hogescholen, universiteiten en studentenverenigingen, in de vorm van studie- en stageprojecten die aanhaken op en relevant zijn voor de missie van Local2Local en andersom. 

In de herfst van 2016 startten wij een project met 4e jaars HKU Media-studenten (na een succesvol verlopen programma met 2e jaars HKU Design-studenten), waarbij Local2Local acteerde als volwaardige, zakelijke opdrachtgever.

Onze opdracht: breng de Local2Local-verhaallijnen naar een hoger plan.

Toegegeven, in essentie een vrij abstracte opdracht, maar dat was bewust gedaan om de creativiteit te laten swingen. Een briefing, een onderzoeksperiode en een debriefing met mockups later waren de werkrichtingen bepaald en konden de studenten aan de slag.

De disciplines: fotografie, animatie, illustratie en design.

De deelopdrachten:
1) Fotografie: realiseer een nieuwe stijl categorie- en productfotografie, voor gebruik in de webwinkel en andere kanalen;
2) Design: realiseer Local2Local-zitzakken ('Fatboys') t.b.v. promotie, events e.a. activiteiten (idee van de studenten);
3) Animatie: realiseer een promotiefilm voor Local2Local Bedrijfsfruit;
4) Illustratie: realiseer de illustratie voor de op de Local2Local-foodtruck aan te brengen grafitti.

De studenten werkten interdisciplinair, wat tot uiting is gekomen in de verwevenheid van de vier opgeleverde eindproducten. 19 Januari j.l. presenteerden de studenten alles in een showcase in het HKU-gebouw aan Oudenoord. Het was het feestje waard!

De komende weken delen wij voorbeelden uit opgeleverde producten, deze week is dat productfotografie. Klik hier voor een voorbeeld van de zg cinemagraphs (.gif) die opgenomen worden per productcategorie.

We zijn zeer benieuwd wat jouw indrukken zijn!

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW