Local2Local

Het verhaal van de Local2Local-boer: Diederik Beker van Betuws Wijndomein

Het Betuws Wijndomein is een van de eerste bedrijven in de Betuwe die zich professioneel bezighoudt met de teelt, verwerking en verkoop van druiven en wijn. Het Betuws Wijndomein is met haar 6 hectare (ruim 16.000 stokken), een van de grootste wijngaarden van Nederland. 

Diederik Beker is met zijn 30 jaar een van de jongste wijnmakers van Nederland. Na zijn studie plantkunde belande hij in de wijnbouw. Zowel in de wijngaard bij het kweken en onderhouden van de stokken, als ook in de wijnkelder waar de wijnen worden gemaakt, zwaait hij de scepter.

"Onze wijngaarden zijn centraal gelegen in het mooie Betuwse landschap, nabij Glasstad Leerdam, Fruitig Geldermalsen en Oranjestad Buren, aan de rivier de Linge. Mooier kan haast niet! Door de ontwikkeling van nieuwe schimmeltolerante en vroegrijpende druivenrassen is wijnbouw in Nederland sinds enkele decennia mogelijk. In combinatie met de kalkrijke rivierklei levert dit uitermate goede kwaliteit druiven die op duurzame wijze worden geteeld en verwerkt in onze eigen kelder."

Duurzame wijnen
"Betuws Wijndomein produceert rode, witte, rosé en parelwijnen en deze zijn al meerdere malen onderscheiden met diverse gouden, zilveren en bronzen medailles tijdens internationale en nationale wijnkeuringen. De wijnen zijn uiteraard op ons domein te proeven en te verkrijgen. Maar ze zijn ook door het hele land te koop bij de betere wijnwinkel, wijnbar en kunt u ze proeven in een groot aantal restaurants, waaronder verscheidene met een Michelin ster! En niet te vergeten, natuurlijk, ook via de webwinkel van Local2Local!"

"Het Betuws Wijndomein werkt ambachtelijk en duurzaam, met respect voor mens en dier. Deze duurzame wijze van werken past bij de filosofie van het bedrijf en dat proef je. Uniek is dat al onze wijnen op het Betuws Wijndomein zelf gemaakt worden in een moderne kelder. Hier worden de handmatige geplukte hoogwaardige druiven op een goede en snelle manier verwerkt, waardoor alle goede fruitaroma’s en druif-eigen smaken behouden blijven."

Beleef het Betuws Wijndomein het gehele jaar door
Zowel tijdens de zomer als in de winter beschikt het Betuws Wijndomein over de volgende mogelijkheden: 

  • Rondleidingen door wijngaard en wijnkelder
  • Wijnproeverijen
  • Lunch/diner in de wijngaard
  • Workshop ‘wijnmaken’
  • Arrangementen op maat
  • Vergaderlocatie
  • Relatiegeschenken
  • Terras in de wijngaard

Tot ziens!

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW