Local2Local

Food-y-Fort Rijnauwen

Fort bij Rijnauwen in Bunnik is op zondag 30 augustus het natuurlijke en culturele decor van voedselfestival Food-y-Fort. Lekkere muziek, (h)eerlijk lokaal voedsel, prachtige wijnen en biertjes, theater en leuke activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Food-y-Fort Rijnauwen is de eerste editie van Utrecht’s food festival op het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Food-y-Fort brengt de smaaksensatie van lokaal voedsel met een boerenmarkt en proeverijen, food workshops en rollende keukens.

Op het binnenterrein van het fort kan aangeschoven worden aan grote boerentafels voor het boeren fortontbijt, de fortlunch en/of het bourgondische fortdiner.

De muziek is zowel modern als traditioneel: de DJ speelt ontspannen deep en beach house en singer-songwriters brengen akoestische muziek als onderdeel van een bijzondere activiteit. Er worden ook rondleidingen op en in het fort gegeven.

Dorstlessers
Food-y-Fort biedt niet alleen heerlijk voedsel, maar ook erg lekkere biologische wijnen, vruchtensappen, likeuren en biertjes, geschonken en getapt in een fantastisch mooie omgeving.

Muziek en theater
Op de ‘Singer-songwriters’ wandelroute langs de mooiste plekjes van het fort spelen singer-songwriters in een intieme setting hun akoestische liedjes. Bezoekers gaan op zoek naar de musici en ontdekken hoe op Fort bij Rijnauwen natuur en muziek samen een verhaal vertellen.

De interactieve show van theatercollectief ‘Waterlanders’ (van Vereniging Natuurmonumenten) zet natuurgeluiden in het middelpunt van de aandacht. Een intense natuurervaring voor iedereen die houdt van tjilpen, zingen, fluiten, kwetteren, kwinkeleren, krassen, kraaien, koeren, kwaken en tierelieren.

Voor jong en oud
Food-y-Fort denkt aan iedereen, ook de kleintjes! Zij kunnen op het fort spelen dat het een lieve lust is. Er zijn allerlei activiteiten om aan mee te doen: ponyrijden, boerderijdieren knuffelen, knutselen, spelletjes, De Langzame Fiets Race en het interactieve theater.

Openingstijden, toegang en reserveringen
Food-y-Fort Rijnauwen vindt plaats op zondag augustus 2015, van 10:00 tot 22:00. De toegang aan de poort voor is € 2,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Bezoekers dienen vooraf tafelplekken te reserveren via www.food-y-fort.nl voor het boeren fortontbijt, de boeren fortlunch en/of het bourgondische fortdiner.

Food-y-Fort
Food-y-Fort is een initiatief van boerencoöperatie Local2Local en innovatiebureau Amped. De Local2Local boeren hebben de handen ineen geslagen om eerlijk en gezond lokaal voedsel in de regio bereikbaar te maken. Local2Local is actief in Utrecht, op de Uithof, Houten en Zeist en levert o.a. aan het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Local2Local viert met Food-y-Fort Rijnauwen de officiële start die dag van de online verkoop van lokale boerenproducten uit Utrecht, de Krommerijnstreek en de Betuwe aan consumenten, bedrijven, instellingen en horeca.

Het festival is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, Provincie Utrecht, Waterlinies 2015, ID310 en Bosmanletters & Reclame. 

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW