Local2Local

De Winterkas: nieuwe, groene ontmoetingsplaats in De Uithof

Met de Winterkas, die afgelopen vrijdag opende, heeft De Uithof er een nieuwe ontmoetingsplaats bij voor iedereen die zich interesseert in innovatie en duurzaamheid. Een maand lang zijn er in de kas iedere dag activiteiten.

De Winterkas is een initiatief van SOON, die ook de Daktuin organiseert. “In de zomer hebben we een daktuin, maar in de winter was er niets. Daarom hebben we de Winterkas in het leven geroepen”, vertelt Anne de Boer, communicatiemanager bij SOON.

De kas op het plein voor de universiteitsbibliotheek is gevuld met planten uit de Botanische Tuinen. Ook hangt er een onderzoeksexpositie waarin tien onderzoeken in illustraties en kijkdozen worden uitgelicht. Eén van deze onderzoeken is dat van Utrechtse geografen die met drones opnames maakten van de Himalaya. Naast deze expositie zijn er zonnepanelen te zien, groeit Petit Veggie groentes en zijn er tafeltjes, stoelen en bankjes waar je kunt zitten.

“Het is een plaats waar je inspiratie kunt opdoen, kunt netwerken en daarnaast zijn er vele activiteiten”, aldus de Boer. Op het programma staan onder andere verschillende workshops van bijvoorbeeld studievereniging Storm en The Green Office, maar ook lezingen, lunches en een brainstormsessie over voedselverspilling.

De Winterkas is tot en met 20 maart iedere werkdag geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Het hele programma en meer informatie vindt je op de website van de Winterkas.

Elke vrijdag (vanaf vrijdag 27 februari) tussen 12:00 en 13:00 vertelt een van onze Local2Local boeren zijn verhaal en neemt bovendien iets te smullen mee van eigen teelt! Marcel Wouters van Rijnrund trapt op vrijdag 27 februari deze serie af, dus kom ook langs! Als je de Local2Local Facebookpagina liked, krijg je in De Winterkas van ons een lekkere beloning!

Bron: DUB nieuws

© 2019 Local2Local · Over ons · Klantenservice · Algemene Voorwaarden · Privacy Statement Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW