Local2Local B2C

Makro Nieuwegein werkt samen met Local2Local

Makro Nieuwegein wil met boerencoöperatie Local2Local, waarbij zo’n vijftig regionale producenten zijn aangesloten, verbinding aan gaan tussen leveranciers en eigen klanten. Nieuwegein is vooralsnog de enige Makro-locatie waar de invulling als ontmoetingscentrum zo nadrukkelijk is ingevuld.

Bij de introductie van het nieuwe format voor de zeventien Nederlandse groothandelsvestigingen werd door Makro CEO Kef van Helbergen al aangegeven dat het netwerkplein (en onderdeel werken&netwerken) heel belangrijk is binnen het nieuwe Makro-concept, maar niet het allerbelangrijkste. Dat blijft gewoon de verkoop in de winkel en dus het shoppen en inkopen. Het werken&netwerken moet wel het verschil gaan maken en de reden zijn dat klanten naar Makro komen. In de nieuwe, verbouwde vestigingen is daarvoor een speciale plek ingericht. Nieuwegein is een zogenaamde juniorvestigingen van de groothandel, omdat de locatie wat kleiner is dan de vestigingen in de grote steden, maar heeft met het initiatief wel als eerste vestiging, naast een eigen zakelijke ontmoetingsplek, ook een concrete invulling voor die netwerkfunctie.

Marktplaats
Makro wil vanuit haar nieuwe strategie een unieke marktplaats zijn voor ondernemers, waar ze terecht kunnen voor al hun zakelijke inkopen, om te shoppen, te netwerken én te werken. Een verbinding aangaan met het Local2Local-initiatief betekent voor Makro ook een sterkere relatie met lokale ondernemers. Makro-klanten kunnen het verhaal achter de producten aan hún klantenkring overbrengen – wellicht ondersteund door een bezoek aan een teler of een speciale workshop in de Makrovestiging zelf.

Local2Local bestaat 3 jaar en heeft inmiddels een online assortiment van 500 boerenproducten, waarvan er zo’n 70 tot 80 producten bij Makro staan.

Bron: @FoodClicks